Utorak, 14.01.2020.

18:10

"Prvenstvo je prekinuto"; "Prvenstvo nije prekinuto"

Košarkaški savez Bosne i Hercegovine je doneo odluku da prekine domaći šampionat, prenose mediji iz BiH.

Izvor: SV

Photo by Jeremy Ng/Getty Images

Dodaje se da je takva odluka doneta pošto se Igokea i Sparsi nisu dogovorili o terminu odigravanja meča 14. kola.

Ta utakmica je trebalo da bude odigrana u utorak u Laktašima.

U saopštenju KSBiH se navodi da je "zbog narušavanja kalendara i regularnosti takmičenja doneta odluka o prekidanju lige".

"O nastavku takmičenja kancelarija KSBiH će dostaviti obaveštenje nakon što Upravni odbor donese odluku i otkloni nejasnoće", navedeno je.

Mediji podsećaju da je utakmica između Igokee i Sparsa trebalo da bude odigrana prošlog vikenda, ali je odložen za utorak zbog zahteva ekipe iz Laktaša koja je imala obaveze u ABA ligi.

"Propozicije takmičenja govore da u slučaju odlaganja utakmice klubovi moraju da se dogovore o novom terminu. To nije urađeno i iz Sparsa su najavili da neće otputovati na utakmici. Predstavnici sarajevskog kluba su kao razlog naveli igranje važne utakmice u ABA 2 ligi u četvrtak protiv Splita"
, dodaje se u izveštajima medija.

Generalni sekretar KSBiH Amer Čolan je naveo da je poništio nominaciju za ovaj meč jer "komesar takmičenja Siniša Jankovljević nije postupio u skladu sa propisima pri određivanju novog termina".

"Kako se komesar oglušio o sve dopise da poništi svoju odluku, čak i onu koju mu je uputio predsednik UO KSBiH Mirza Teletović, odlučio sam da se prvenstvo prekine. Kantonalni savezi Sarajevo, Tuzla i Zenica su takođe to zatražili. Svi klubovi moraju da imaju isti tretman, ne sme se dozvoliti favorizovanje pojedinih timova", istakao je Čolan.

Oglasio se i komesar za takmičenje koji je naveo da prvenstvo BiH nije prekinuto uprkos Čolanovom dopisu.

"Propozicije takmičenja ni u jednom članu ne govore o nadležnosti Kancelarije KSBiH niti generalnog sekretara nad vođenjem takmičenja. Takmičenje vodi komesar. UO KSBiH je jedini organ koji može doneti odluku o prekidu prvenstva, to pravo nemaju ni komesar ni generalni sekretar", naveo je Jakovljević.

On je istakao i da se Čolan "mešao u zakazivanje termina utakmice između Igokee i Sparsa i da je vršio pritisak da se otkaže utakmica".

"Ja na to nisam pristao i doneo sam odluke o kojima su svi učesnici bili upoznati, sve dok se nije pojavio problem u vezi sa neprihvatanjem termina od strane Sparsa, Čolan se nije uključivao u moje obaveze", istakao je Čolan.

On je zaključio da "prvenstvo nije prekinuto" i da "njegove odluke ostaju na snazi".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

20 h

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

1 d

Podeli: