Petak, 18.10.2019.

17:50

Prvo dete dobio sa 14, drugo sa 16 godina – luda priča Veslija Moraeša

Vesli Moraeš, fudbaler Aston Vile, ispričao je o ranim počecima u fudbalu i šta je sve morao da radi kako bi prehranio porodicu.

Izvor: PT

Prvo dete dobio sa 14, drugo sa 16 godina – luda priča Veslija Moraeša
Photo by Steve Bardens/Getty Images

Moraeš, koji je poreklom iz Brazila, oca je izgubio sa devet godina, sa 14 je dobio prvo dete, a sa 16 drugo.

"Kada mi je otac preminuo bilo je veoma teško jer mama ostala sama sa mnom i s mojom braćom. Radila je danonoćno i sve ovo radim zbog nje", rekao je Moraeš za "Sky Sports".

Vesli igra za Aston Vilu i ove sezone je na osam utakmica postigao četiri gola.

"Kada se završi trening nazovem mamu zato što mi je ona sve na svetu. Prvo dete sam dobio sa 14 godina i bilo je veoma teško jer sam tada počinjao da igram profesionalno fudbal. Morao sam da radim preko dana i da uveče treniram", kaže Vesli.

Posle samo dve godine dobio je drugo dete i to sam drugom ženom. Shvatio je da mora da postane fudbaler da bi izdržavao porodicu.

"Morao sam nešto da uradim. Išao sam od tima do tima i svi su mi odbijali. Bio sam na probi u šest timova pre nego što sam došao u Slovačku. Mislio sam da neću dobiti šansu, ali se ona ukazala u Trenčinu".

Za milion evra prešao je u Klub Briž, a potom je leta 2019. zadužio dres Aston Vile, koja je otkupila njegov ugovor za 25 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

19 h

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

1 d

Podeli: