Utorak, 23.07.2019.

10:19

Zvezda gleda ka Velsu – da vidimo šta zna taj Kopenhagen

Ako se pitate gde će biti u utorak oko 20 časova fudbaleri Crvene zvezde, možda mi možemo da vam damo odgovor.

Izvor: AK

Zvezda gleda ka Velsu – da vidimo šta zna taj Kopenhagen
Foto: EPA-EFE/LISELOTTE

Crveno-beli će skoro sigurno biti ispred televizora/računara/laptopa, gledaće duel drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona između Nju Sejntsa i Kopenhagena.

Velšani i Danci su potencijalni protivnici crveno-belih u trećoj rundi, ukoliko srpski šampion opravda status favorita protiv finskog HJK-a iz Helsinkija.

Međutim, nema sumnje da će izabranici Vladana Milojevića pažljivo pratiti meč sa Park Hola u Osvertiju jer će imati idealnu šansu da se uvere u mogućnosti protivnika.

U centru pažnje svakako će biti danski prvak Kopenhagen, koji je apsolutni favorit u dvomeču sa Nju Sejntsima.

Ukoliko Zvezda prođe Helsinki, u 3. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona igraće protiv boljeg iz dvomeča TNS - Kopenhagen, a ove dve ekipe večeras u Velsu (20.00) igraju prvu utakmicu. Danci su veliki favoriti, kvota na dvojku je 1,25. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za TNS - Kopenhagen. TNS je u prvom kolu eliminisao kosovski Feronikeli, pobedom u Prištini 1:0 nakon remija 2:2 kod kuće.

S druge strane, Kopenhagen će debitovati u Evropi, ali je već u takmičarskom ritmu, zabeležio je dve pobede u Superligi nad Odenseom 3:2 i Orhusom 2:1.

U centru pažnje su bili Viktor Fišer, dvostruki asistent protiv Orhusa, te Dame Ndoje, dvostruki strelac i asistent u preokretu u Odenseu.

Po gol na oba meča postigao je Jonas Older Vind, dok se tek čeka da proradi najbolji strelac iz prošle sezone Robert Skov.

Skov i Ndoje su prošle sezone činili jedan od najboljih tandema u Evropi, zajedno su postigli 51 gol u Superligi Danske.

Što se tiče Velšana, oni su uspeli da ispuste dva gola prednosti protiv Feronikelija u poslednjim minutima meča, u kojem je kosovski predstavnik imao više gol šansi.

Sejntsi su samo dva puta šutiraki u okvir gola na toj utakmici i oba puta zatresli mrežu.

Zbog toga se očekivalo da ispadnu u revanšu, što je tok meča i najavljivao jer je Feronikeli dominirao, ali tim iz Glogovca nijednom iz 11 pokušaja nije uspeo da loptu pošalje u okvir gola.

S druge strane, Velšani su vrebali svoju šansu i dočekali je sredinom drugog poluvremena, te golom Ebea prošli dalje.

Crvena zvezda u sredu od 20.45 dočekuje HJK u prvom meču. Revanš je sedam dana kasnije u Finskoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

15 h

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

23 h

Podeli: