Ponedeljak, 08.09.2014.

18:25

Čilićeva šansa da nasledi Gorana

Hrvatski teniser Marin Čilić od 23 časa igra finale US opena i ima priliku da uđe u istoriju nacionalnog tenisa.

Izvor: ÐN

Default images

Čilić igra fenomenalan turnir, a u ponedeljak će imati šansu da postane drugi Hrvat koji je osvojio Gren slem, posle Gorana Ivaniševića.

Ivanišević je trijumfovao na Vimbldonu 2001. godine pobedom nad Patrikom Rafterom sa 6:3, 3:6, 6:3, 2:6, 9:7. On je tada, kao 125. teniser dobio vajld kartu, a do finala je pobedio tada prvog tenisera Karlosa Moju, potom i Endija Rodika i Marata Safina.

“Biće to poseban dan za obojicu. Obojica imamo priliku da osvojimo Gren slem i budemo deo istorije. Sigurno će biti mnogo emocija na terenu. Igrali smo nekoliko puta ovde, na US Openu. Svi ti mečevi su bili neverovatno teški, u teškim uslovima. Imamo različite stilove, Kei je odličan teniser, odlično udara lopticu sa osnovne linije, ali ja ću se fokusirati na svoju igru, da mu poremetim ritam i pokušaću da serviram dobro. Mislim da će to biti taktička bitka”, rekao je Čilić.

Ivanišević je sada Marinov trener, a njegov pulen će učiniti sve da ponovi „srećni ponedeljak“ za hrvatski tenis.

„Znam da će biti nervozni i da će ovo obojici biti najveći meč karijere. Razgovaraćemo o taktici pre meča, ali je sve jednostavno. Nema mnogo o čemu da se priča – Marin mora da igra kao što je do sada igrao na turniru i sve će biti dobro“, rekao je Ivanišević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: