Ponedeljak, 03.10.2022.

19:00

Vukčević za B92.net: Kako Željko kaže

Tristan Vukčević pričao je za B92.net na danu za medije KK Partizan.

Izvor: Petar Tadiæ

Vukčević za B92.net: Kako Željko kaže
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Smailagić i Vukčević trebalo je da na početku sezone dele minutažu, najviše na poziciji četiri, ali Smajli je povređen i to je otvorilo više prostora za mladog Tristana – pogotovo u ABA ligi.

To se videlo i u prvoj utakmici u sezoni, Vukčević je na gostovanju protiv Cibone na terenu bio 20 minuta i odigrao je odlično – 14 poena, četiri skoka, dve ukradene lopte, indeks 17.
Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2022
"Najvažnije je da u svaku utakmicu uđemo maksimalno spremni i da uvek damo 100 odsto naših mogućnosti", rekao je Tristan na početku razgovora za B92.net.

Vukčević je na najbolji mogući način iskoristio ukazano poverenje Željka Obradovića.

"Čekam priliku i kada je dobijem, dam sve od sebe da je iskoristim. Videćemo, trener je Željko, njega ću da slušam, kao i svaki dan, i radiću šta mi on kaže", iskren je 19-godišnji srpski košarkaš.

Vukčević nam otkriva da Obradović zahteva od njega da igra čvrsto, nešto što mu je falilo prethodne sezone u Partizanu, i da uvek daje sve od sebe. Iako igra na poziciji četiri, Tristan u nekim postava može da pokrije i pozicije tri i pet, odnosno krilo i centra.

"Najviše igram poziciju krilnog centra, ali sam dosta vremena provodio na tri… a mogu i na pet i da napadam iz 'pick and pop-a'. Šta god trener bude tražio, to ću i raditi", jasan je. Kao što smo napisali, Vukčević je odigrao sjajno protiv Zagrepčana, ali ističe da ekipa može mnogo bolje.

"Za prvu utakmicu smo odigrali baš dobro, ali rekao sam i tokom intervjua posle utakmice da to nije to, da moramo još da radimo i bolje da igramo", rekao je Tristan.

O ličnim i timskim ambicijama nije želeo mnogo da priča, kako kaže – "sezona je dugačka".

"Idemo dan po dan, dugačka je sezona, nemamo vremena da pričamo o tome. Samo utakmicu po utakmicu, to je najbolji pristup", zaključio je Tristan.

Podsećamo, Tristan Vukčević je sin nekadašnjeg košarkaša Crvene zvezde Dušana Vukčevića, a u Partizan je došao iz Real Madrida.

Rođen je u Italiji, a njegov otac je Srbin iz Bosne i Hercegovine, dok mu je majka Grkinja iz Švedske pa tako poseduje srpsko državljanstvo i pasoš Grčke i Švedske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: