Medvedev: To me je dovelo do ludila

Ruski teniser Danil Medvedev kaže da je meč polufinala Australijan opena protiv Stefanosa Cicipasa bio čudan.

Izvor: MT

Petak, 28.01.2022.

14:30

Medvedev: To me je dovelo do ludila
EPA-EFE/DAVE HUNT

On je stigao do trijumfa rezultatom 7:6, 4:6, 6:4, 6:1, te tako uspeo da se plasira u finale, gde će igrati protiv Rafaela Nadala.

"Bio je čudan meč. Obojica smo imali uspone i padove. Promašivali smo udarce koje nismo smeli. U isto vreme, imali smo i neke dobre poene. Bilo je dosta uspona i padova. Pre četvrtog seta, nisam mislio da će sve ovako brzo da se završi. Bilo je suviše tesno da bi se završilo posle četiri seta", rekao je Medvedev.

Meč je obeležila njegova reakcija između drugog i trećeg seta, kada je napao sudiju, smatrajući da ne čini ništa po pitanju "koučinga", kojim se služi Cicipasov. Ipak, Medvedev sada spušta loptu i u "koučingu" ne vidi ništa loše.

"Ne, varanje, nikako. Stvar je u tome što sam pre svega bio slomljen (dupla servis greška prim. aut), pa me je to dovelo do ludila. Mislio sam da bi sudija mogao bolje da kontroliše publiku. ‘Tišina, molim’ ili tako nešto. Nisam video da to radi često. Iskreno, pred svaki njegov ritern njegov otac priča na grčkom. Ne znam, možda ga bodri samo. Onda sam sudiju pitao da li on može da priča? On je rekao da može, ali ne sme da radi ‘koučing’. Ja ne smatram ‘koučing’ varanjem, ali bi trebalo na to gledati kao na kršenje pravila."

Arbitra je nazvao "malom mačkom", što bi moglo da se okarakteriše i kao psovka.

"Smejete mi se, ali možemo reći da je smešno. Definitivno samo bio van sebe. Nisam se više uopšte kontrolisao, zato sam srećan što sam pobedio. Ovakve stvari često prouzrokuju gubitak koncentracije. Sledeći gem je počeo loše, 15-40 i tada sam se osećao da gubim konce. Srećom, brzo sam se povratio."

Još jednom se izvinio za svoje ponašanje.

"Izvinjavam se, nije lepo. Znam da se trudi kao i svaki drugi sudija da da sve od sebe. Ali, tenis je borba, jedan igrač protiv drugog. Stvarno poštujem igrače koji nikada ne pokazuju emocije. To je teško, ja sam stvarno emotivan. Moraću da poradim na tome. Kajem se 100 odsto", rekao je Medvedev.

Finale je na programu u nedelju od 9.30.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: