Utorak, 28.06.2022.

14:10

Bosansko more ruši rekorde: Za dve–tri godine...

U Neumu predsezona nikad nije bila bolja i očekuje se da će svi rekordi biti oboreni. Ipak, Branimir Butigan, predsednik Udruženja hotelijera u Neumu, ističe da postoji jedan ozbiljan problem.

Izvor: B92, hayat.ba

Bosansko more ruši rekorde: Za dve–tri godine...
Foto: Shutterstock/HUANG Zheng

Kako je Butigan istakao za Dnevnik FTV-a, na dobre rezultate je pre sve uticalo ograničenja broja ljudi u zatvorenom prostoru, tako da je konferencijski deo turizma u Neumu bio dosta uspešan. Trendovi oporavka turizma u Neumu su pozitivni, ali još nisu blizu rekorda iz 2019. godine.

"Trebaće nam još dve–tri godine da dosegnemo taj nivo po broju noćenja, ali idemo u tom smeru", dodao je.

Novoizgrađeni put Neum–Stolac je nazvao žilom kucavicom Neuma.

"Ako neko ide u Neum, neka zaobilazi Doljane, jer je put Buna–Stolac–Neum pri kraju. Biće otvoren sledeće nedelje, tako da tim putem od Mostara do Neuma dođete za sat. To će sigurno doprineti bržem dolasku u Neum i kvalitetnijim gostima", dodao je.

Ovom prilikom Butigan je govorio i o proširenju plažnih kapaciteta Neuma. Navodi da se o tome radi studija u saradnji sa Građevinskim fakultetom i Pomorskim društvom. Nakon što stignu rezultati studije, kaže, napraviće se i plan ulaganja za proširenje plažnih kapaciteta.

Kad je u pitanju radna snaga, ističe da je iz godine u godinu situacija sve teža.

"Kvantitativno to imamo na broju, kvalitativno bi moglo biti bolje. Ali rastu i plate i mislim da ćemo sledećih godina imati sve veći broj onih koji će radije ostajati u Bosni i Hercegovini nego ići u Hrvatsku", zaključio je Butigan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

20 h

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

1 d

Podeli: