Pomoć za niške ustanove kulture

Ministar kulture i informisanja Predrag Marković potpisao je danas u Nišu ugovore sa direktorama ustanova kulture o dodeli 6,9 miliona dinara za projekte zaštite kulturnog nasleđa.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 28.04.2011.

15:50

Default images

Marković je ugovore potpisao sa direktorima Zavoda za zaštitu spomenika kulture, Narodnog muzeja i Narodne biblioteke u Nišu, istakavši da je prvi novac tog ministarstva dat za zaštitu kulturnog nasleđa i za projekte koji su prepoznati po svom kavlitetu i značaju.

Zavod za zaštitu spomenika kulture dobio je 100.000 dinara za digitalizovanje i skeniranje terenske dokumentacije sa arheološkog nalazišta Ravna kod Knjaževca, a još 550.000 dinara za utvrđivanje arheološkog nalazišta Zlata kod Prokuplja za nepokretno kulturno dobro.

Zavodu su dodeljena četiri miliona dinara za nastavak konzervatorsko-restauratorskih radova na lokalitetu Caričin grad kod Lebana, a za arheološka iskopavanja Crkve Svetog Nikole u Kuršumliji još 800.000 dinara.

Narodni muzej je dobio 800.000 dinara za projekat "Antički svet na Medijani", a Narodna biblioteka 350.000 dinara za projekat "Konstantinov grad".

Marković je tokom posete Nišu obišao arheološko nalazište Medijanu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: