Svet 2

02.05.2024.

12:06

Veliki ruski napad: "Udaraju" sa tri strane

Rusija pokušava da probije liniju fronta na istoku Ukrajine u tri pravca, izjavio je 2. maja Nazar Vološin, portparol grupe snaga Horticija.

Izvor: Kijev indenpendent

Veliki ruski napad: "Udaraju" sa tri strane
EPA/MAXIM SHIPENKOV

Podeli:

Ukrajina se poslednjih nedelja suočila sa pogoršanjem situacije na bojnom polju, što je dodatno pogoršano odlaganjem pomoći Zapada. Ruske snage su nedavno intenzivirale ofanzivne operacije na istoku Ukrajine nakon zauzimanja Avdejevke u februaru.

Teške borbe su u toku na delovima linije fronta oko Bahmuta, Avdejevke i Novopavlivke u Donjeckoj oblasti, rekao je Vološin u vazduhu.

Rusija "pokušava da preuzme stratešku inicijativu i probije liniju fronta", koncentrišući svoje glavne napore u ovim oblastima, rekao je Vološin.

Generalštab Oružanih snaga Ukrajine izvestio je 2. maja da je deo fronta Avdijevka bio napadnut 32 puta, a odsek Novopavlivka i Bahmut 22, odnosno 20 puta.

Ukrajina veruje da Rusija ima za cilj da zauzme grad Časiv Jar, zapadno od Bahmuta koji je okupirao Rusiju, do 9. maja, poznatog kao Dan pobede u Rusiji.

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se haos? Komšijama preti talas bankrota

Bugarskim ugostiteljima i hotelijerima prete bankroti zbog rastućih cena električne energije u zemlji, a predstavnici ove industrije pozivaju vladu u Sofiji na hitnu intervenciju kako bi se sačuvala stabilnost sektora.

17:04

24.7.2024.

1 d

Podeli: