Kultura

Sreda, 13.12.2023.

11:26

"Mama" u Ateljeu 212

Premijera predstave "Mama", reditelja Nebojše Bradića, biće izvedena u subotu 16. decembra sa početkom u 20.30 sati u Ateljeu 212.

Izvor: B92

Foto: Boško Ðorðeviæ

Predstava će se igrati na sceni Petar Kralj.

U komadu Mama, nagrađivana britanska autorka Morgan Lojd Malkom, kao protagonistkinju postavlja nesavršenu i iznemoglu majku, koja usled sopstvene istrošenosti i nerazrešenih traumatskih događaja iz prošlosti, ne uspeva da prepozna i umiri potrebe svog deteta.

Iznenadna praznina koja nastaje nakon što se Nina prvi put odvoji od svog tromesečnog sina otvara prostor za dotad neizgovorene strahove i pitanja – šta znači biti dobra majka, da li je osećaj za brigu o detetu unapred predodređen i da li uznemirena majka može smiriti uplakano dete?

Nakon neočekivanog poziva koji prekida Ninino slobodno veče, ovaj tekst oštro zaokreće u uzbudljivi psihološki triler, u kome se neispavanost jedne majke pretapa u košmarnu situaciju i vrtlog preispitivanja ispravnosti odluka i traženja krivca.

U ovom drskom, snažnom i napetom komadu, autorka analizira pojam majčinstva i pitanje potencijalne neadekvatnosti u ulozi za koju smo naučeni da treba da bude prirodna.

Autorski tim:

reditelj Nebojša Bradić
prevod Đorđe Krivokapić
dramaturgija Lora Džolić
lektura Dijana Marojević
scenografija Marija Jevtić,
kostimografkinja Marina Medenica
kompozitorka Aleksandra Vrebalov

Igraju:
Tamara Dragičević
Jelena Stupljanin
Jasmina Avramović

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

20 h

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

1 d

Podeli: