Beograd će oživeti tri velike ljubavi Dijega Maradone

Izložba "Maradona", posvećena slavnom argentinskom fudbaleru Dijegu Maradoni, biće otvorena od trećeg do osamnaestog juna na Savskoj promenadi u okviru petog izdanja Beogradskog meseca fotografije.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 01.06.2021.

10:40

Beograd će oživeti tri velike ljubavi Dijega Maradone
Foto: Profimedia

Ova postavka predstavlja ekskluzivni izbor fotografija iz arhiva argentinske novinske agencije "Télam", srpske agencije "MN pres", kao i izbor radova iz arhive fotografa Dragane Udovičić i Aleksandra Dimitrijevića.

Realizaciju izložbe omogućili su, pored navedenih agencija, Ambasada Argentine u Srbiji i kompanija "Belgrade Water Front".

Dijego Maradona (1960 - 2020) u životu je imao tri velike ljubavi: porodicu, fudbal i rodnu Argentinu.

Srbiju je zavoleo nakon samo dve posete, prva se dogodila u oktobru 1982. godine, kada je postigao čuveni gol na Marakani pred 95.000 gledalaca, a druga 2005. tokom snimanja poznatog Kusturičinog dokumentarca "Maradona by Kusturica", prenosi Tanjug.

Uspeh Beogradskog meseca fotografije, osnovanog 2016, zasnovan je na tri postulata: kvalitetu domaće fotografske scene, saradnji sa umetničkim fondacijama, galerijama, muzejima, ambasadama i kulturnim centrima u Beogradu i kontaktima sa međunarodnim manifestacijama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: