Kultura

Ponedeljak, 04.03.2019.

10:39

"Običan malecki san" prvi put u Sarajevu

U galeriji "Novi Hram"” u Sarajevu danas će biti otvorena izložba slika pod nazivom "Običan malecki san" crnogorskog akademskog slikara Milutina Obradovića. Milutin Obradović je do sada imao više samostalnih izložbi u Crnoj Gori, Srbiji, Sloveniji, kolektivnih u Rimu, Milanu i u Parizu, ovo je prvi put da izlaže u Bosni i Hercegovini.

Izvor: B92

Foto: Promo

Obradović je pažnju na sebe i svoje stvaralaštvo skrenuo eksplozijom boja, emocija i strasti, pre svega motivom konja. Obradović je pojasnio razlog dominacije toga motiva na svojim platnima.

"Za mene je konj snaga, muškost, brižnost te večiti simbol da će i najdalja budućnost rađati svoju budućnost", rekao je Obradović.

Izlozba "Običan malecki san" predstavlja se na XXXV Internacionalnom festivalu "Sarajevska zima" u Sarajevu koja se ove godine odrzava pod motom "Buka i Bijes".

Izložbu će proglasiti otvorenom ambasador Crne Gore u Bosni i Hercegovini Milan Lakić.

Nakon izložbe u Sarajevu, izložba "Običan malecki san", biće predstavljena u Paviljnu "Cvijeta Zuzoric" u Beogradu, u oktobru u Firenci (Italija) na "XII Florence Biennale".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

15 h

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

23 h

Podeli: