Utorak, 26.05.2015.

15:17

Selaković i Bramerc o Šešelju

Vlada Srbije će po zahtevu za povratak Vojislava Šešelja u Hag postupiti po domaćim zakonima i međunarodnom pravu, rekao je ministar pravde Nikola Selaković.

Izvor: Beta

Default images
Foto: Tanjug

Selaković je to poručio nakon sastanka sa glavnim tužiocem Haškog tribunala Seržom Bramercom.

Selaković i Bramerc saglasili su se da je saradnja pravosudnih institucija Srbije i suda u Hagu u proteklih nekoliko godina unapređena i da je danas dobra i bez otvorenih pitanja, saopštilo je Ministarstvo pravde.

Ministar pravde je ukazao da Srbija trenutno radi na izradi Nacionalne strategije za procesuiranje ratnih zločina, koja bi trebalo da bud usvojena do kraja ove godine.

On je istakao da je ta strategija predviđena i Akcionim planom za pregovore o Poglavlju 23, kao i da su u proces njene izrade uključeni predstavnici Tužilaštva za ratne zločine, Vrhovnog ksacionog suda, strukovnih udruženja sudija krivičara, advokature, i drugi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

20 h

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

1 d

Podeli: