Mali: Analiza posledica požara

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je da nema opasnosti od zagađenja vode za piće nakon požara u skladištu u Makišu.

Izvor: B92

Utorak, 24.02.2015.

19:44

Default images
foto: Tanjug

Gradonačelnik je za RTS rekao da će sutra biti započeta analiza zemljišta i da će javnost biti blagovremeno obaveštena o rezultatima.

"Koliko sutra će krenuti prvi radovi na analizi zemljišta, koju moramo da uradimo da bi videli da li su pojedine materije ušle u zemljište i da li će na bilo koji način doći do bunara", rekao je Mali.

Prema njegovim rečima, opasne materije, s obzirom na to da se radi o zoni sanitarne zaštite, nije trebalo čuvati u hali staroj 30 godina.

Mali je rekao da analiza svih skladišta u tom regionu mora biti urađena kako se ovakve nesreće ne bi dešavale u budućnosti.

"Zahtevaću od nadležnih inspekcija da se sutra ne radi samo analiza zemljišta, nego i posebne inspekcije svih skladišta po gradu Beogradu. Moramo da utvrdimo šta se desilo, imajte u vidu i da je to nelegalan objekat", dodao je Mali.

U Makišu je juče izbio požar u skladištu trgovinske firme DM, koji je uništio svu robu. Žrtava nije bilo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: