Stigla struja, ali ne i grejanje

Građani Majdanpeka su dobili električnu energiju, ali grejanje sigurno neće proraditi u toku noći jer postoji bojazan da su toplovodi smrznuti.

Izvor: B92

Četvrtak, 04.12.2014.

16:07

Default images

Struja je u Majdanpek stigla oko 17.30, najpre su počela da se pale ulična svetla, a potom je deo po deo grada dobijao struju.

EMS je saopštio da su ekipe i dalje na terenu gde će i ostati dok funkcionisanje elektroenergetskog sistema u istočnoj Srbiji ne bude potpuno normalizovano.

Reporter B92 s mesta zbivanja navodi da su građani u privatnim kućama ovih dana našli načine za grejanje, ali da su stanovnici solitera koji koriste daljinsko grejanje bili u najvećim problemima i njihovi stanovi su hladni.

Oni su za B92 rekli da ovih dana žive kao pećinski ljudi, te da se život bez grejanja završava sa zalaskom sunca, posle čega je jedini izbor odlazak u krevet.

Radnici EMS su juče uspeli da puste pod naponom trafostanice, međutim pri pokušaju da se električna energija prosledi domaćinstvima došlo je do novog kvara. Locirana je nova kritična tačka i danas se radi na saniranju problema.

U kakvim uslovima radnici EMS rade već četvrti dan video je i ministar energetike Aleksandar Antić, kome je tokom davanja izjave medijima na glavu pala ledenica. Srećom, zaštitni šlem je obavio svoju funkciju.

Sektor za vanredne situacije delio je danas građanima ćebad, a kalorifere najvažnijim objektima u gradu.

Iz Bora svakog dana stižu voda i hleb za građane Majdanpeka, a pomoć je stigla iz Obrenovca.

Ilić: Svakom je svoj problem najveći

Kako prenosi reporter B92, novi kvar se nije pojavio na mestu gde je prethodno saniran, već kilometar i po dalje.

Monteri su radili i prethodnu celu noć, a u samom gradu se situacija neznatno poboljšala, postavljeni su agregati, pa ima struje čak i u pojedinim prodavnicama.

Takođe, priprema se sportska hala koja će biti zagrejana, u grad stiže hrana i voda, a sve službe koje treba da funkcionišu, počinju da funkcionišu. Ispred obdaništa u Majdanpeku postavljen je veliki agregat koji je stigao iz srpsko-ruskog humanitarnog centra u Nišu.

U Majdanpeku se prvi put od početka krize pojavio ministar bez portfelja za vanredne situacije Velimir Ilić, koji je naišao na oštre reakcije građana.

“Mi smo otišli tamo gde tonu kuće, ja sam otišao da gledam građevinske objekte, to je moja struka. U Majdanpeku je najveći problem Majdanpek, u Lučanima su Lučani. Ovde su došli svi koji treba da dođu. Mi smo bili tamo u šumi, teško je da se dođe, a očekujemo da se situacija normalizuje svakog časa“, rekao je Ilić, a građani su mu dobacivali da ne može da se dođe do problematičnog mesta zato što putevi nisu održavani.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

65 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: