Na proširenoj crnoj listi nema Rusa

Na proširenoj listi onih kojima je EU uvela sankcije zbog ukrajinske krize nalazi se 11 lidera samoproglašenih republika Donjeck i Lugansk, ali nema Rusa.

Izvor: B92

Subota, 12.07.2014.

11:52

Default images

Takođe, kanadska vlada saopštila je u petak da je uvela sankcije za još 14 ljudi, kojima su zabranjena putovanja u Kanadu i blokirani bankovni računi u toj zemlji.

Na listi EU su Aleksandar Jurevič Borodaj, premijer "Donjecke Narodne Republike" (DNR), Aleksandar Hodakovski, ministar bezbednosti DNR, nekoliko drugih ministara u toj vladi, zatim Marat Baširov, premijer "Luganske Narodne Republike" (LNR), njegov zamenik Vasilij Nikitin, drugi predstavnici luganske republike, kao i Nikolaj Kozicin, komandant kozačkih snaga i Oleksij Mozgovij, jedan od lidera proruskih snaga na istoku Ukrajine, objavljeno je u službenom glasniku EU, a navodi Itar-Tass.

Time je broj osoba iz Ukrajine i Rusije kojima je EU uvela sankcije zbog ukrajinske krize povećan na 72. Sankcije se odnose na zabranu putovanja u Uniju i zamrzavanje sredstava u bankama EU.

Medju onima koji su na kanadskoj listi sankcija su takodje predstavnici DNR i LNR.

Kanada je u petak takodje saopštila da podržava mirovni plan ukrajinskog predsednika Petra Porošenka i da će nastaviti da vrši pritisak na Rusiju, zajedno sa svojim saveznicima i partnerima, preneo je Itar-Tass.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: