Četvrtak, 02.05.2013.

10:43

Dodik: RS trpi što je deo BiH

Republika Srpska trpi ogromnu štetu što se nalazi u sastavu Bosne i Hercegovine, izjavio je predsednik Srpske Milorad Dodik.

Izvor: Tanjug

Default images

On je upozorio da životni važni zakoni u Federaciji BiH, posle hapšenja predsednika Živka Budimira prošle sedmice, nema ko da potpiše i Srpska zbog toga trpi.

Dodik je rekao i da je projekat Međunarodnog monetarnog fonda, koji podrazumeva stabilizaciju javnih finansija u BiH, doveden je u pitanje, jer Federacija BiH ne funkcioniše.

“Srpska trpi ogromnu štetu zbog toga što se nalazi u sastavu BiH”, rekao je Dodik novinarima u Gradiški tokom obeležavanja 18 godina od egzodusa Srba iz zapadne Slavonije koji je sproveden vojno-policijskom akcijom “Bljesak”.

Dodik je poručio i da Kancelarija visokog predstavnika ne treba da se "petlja" u unutrašnje stvari BiH, "jer su oni i zabrljali".

"Ovo je dokaz da BiH ne može da egzistira. OHR i međunarodni faktori su, formiranjem vlasti u FBiH, proizveli najveću krizu u BiH nakon Dejtona", rekao je Dodik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: