Prijave za Pink, Košavu i RTS

Savet RRA odlučio je da pokrene prekršajni postupak protiv televizija Pink, Košava i RTS zbog kršenja Zakona o radiodifuziji i oglašavanju.

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.06.2010.

16:57

Default images

Protiv televizije Pink postupak se pokreće zbog sadržaja u programu Farma koji mogu da škode fizičkom, mentalnom ili moralnom razvoju dece i omladine, navodi se u saopštenju.

Ovakva odluka je doneta zbog ranijih neprihvatljivih ekscesa u rialiti-programu, iako je nakon ranije intervencije Saveta RRA uložen napor da se program Farma uskladi sa važećim propisima.

Iz istog razloga je pokrenut postupak i u slučaju emisije "Luda kuća“ televizije Košava, dok se potiv RTS-a prijava podnosi zbog emitovanja reklama za pivo u nedozvoljenom vremenskom intervalu od 6 do 18 časova.

Reč je o oglasnim sadržajima koji se na RTS-u emituju neposredno pre prenosa utakmica Svetskog prvenstva u fudbalu.

Prijave sudiji za prekršaje biće podnete i protiv svih nacionalnih emitera kod kojih su zabeleženi prekršaji Zakona o oglašavanju, navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: