Sreda, 27.05.2009.

17:19

Cvetković: Investicije nakon krize

Premijer Mirko Cvetković izjavio je danas da se posle krize mogu očekivati značajna strana ulaganja u Srbiju.

Izvor: B92, Beta

Default images

"Strani investitori prate zbivanja u Srbiji i nakon krize možemo očekivati značajna ulaganja", rekao je Cvetković posle razgovora sa predstavnicima Evropskog okruglog stola (ERT) industrijalaca iz Brisela. Cvetković je kazao da su se dogovorili da saradnja i kontakti predstavnika Vlade i stranih ulagača budu češći i da se konsultuju pri donošenju novih propisa.

Kako je naveo, razgovarali su i o mogućnosti investicija u telekomunikacije, o unapređenju poreskog sistema, kolektivnim ugovorima i odnosu sindikata, poslodavaca i vlasti.

Šef delegacije ERT i predsednik grupe Kalsberg Jorn Bul Rasmusen je kazao da investitori podržavaju pridruženje Srbije Evropskoj uniji.

"Vidimo Srbiju kao izuzetno mesto za ulaganje, mesto na kojem je dobro biti i poslovati", naveo je on.

Na sastanku su bili i ministri za telekomunikacije i informatičko društvo, i za zaštitu životne sredine i prostorno planiranje, Jasna Matić i Oliver Dulić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

15 h

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

23 h

Podeli: