Plan za skladište u Banatskom Dvoru

Savet za infrastrukturu zadužio ministarstva energetike i finansija da naprave plan za proizvodnju gasa od pet miliona metara kubnih dnevno u Banatskom Dvoru.

Izvor: B92

Četvrtak, 22.01.2009.

00:05

Default images

Sednici Nacionalnog saveta za infrastrukturu, kojoj je predsedavao predsednik Srbije Boris Tadić, prisustvovali su premijer Srbije Mirko Cvetković, članovi Saveta javnog preduzeća "Srbijagas" i direktor Dušan Bajatović, saopštila je pres služba predsednika Srbije.

Ministar rudarstva i energetike Petar Škundrić ocenio je da su posledice gasne krize minimalne i da nijedna zemlja nije bila bolje organizovana od Srbije.

Škundrić je naglasio da su tokom krize svi energetski subjekti aktivno delovali i smanjili negativne efekte.

"Pokazalo se da država u ozbiljnim i kritičnim situacijama može i ume da se odgovorno ponaša i odgovori na najbolji mogući način saglasno prilikama u kojima smo se našli, a to je obezbeđenje najvitalnijih potreba građana i privrednih subjekata", kazao je Škundrić.

Iako je, kako navodi ministar, Srbija dobro prošla, zvaničnici "Srbijagasa" zatražili su od Vlade da im odobri novo poskupljenje.

Direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović kaže da je ta kompanija tražila novo poskupljenja gasa od 18 odsto, ali da Vladi treba da odluči da li će ga prihvatiti.

Bajatović je naglasio da je za završetak radova u Banatskom Dvoru potrebno oko 21,8 miliona evra, a pošto je gas koji treba utisnuti skup, Vlada će probati da iz rebalansa budžeta izdvoji sredstva da bi formirala državne rezerve u Banatskom Dvoru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: