Petak, 17.11.2023.

13:49

Dok vojska ispaljuje rakete, deca će pratiti nastavu: Počinje izgradnja podzemnih škola u Harkovu

U Harkovu je počela izgradnja podzemnih škola koje će deci omogućiti bezbedan povratak na nastavu dok se sukob sa Moskvom nastavlja.

Izvor: Tanjug

Dok vojska ispaljuje rakete, deca će pratiti nastavu: Počinje izgradnja podzemnih škola u Harkovu
Foto: Shutterstock/Chernova Yuliia

Dve škole, od kojih svaka može da primi do 500 osoba, trenutno su u izgradnji i moći će da izdrže direktne napade, izjavio je glavni regionalni arhitekta Anton Korotkovskih.

"Ove strukture će biti opremljene svim što je potrebno za proces učenja", rekao je on u intervjuu za britansku agenciju.

Škole u ​​regionu koji ima oko 2,5 miliona ljudi, samo 32 kilometra od granice sa Rusijom, bile su prinuđene na onlajn učenje nakon ruskog napada u februaru 2022. godine, preneo je Rojters.

Do kraja sledeće godine planira se izgradnja još izvesnog broja škola, a kako je naveo Korotkovskih, 817 obrazovnih objekata širom harkovskog regiona je oštećeno ili uništeno tokom ruskih napada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: