"Kralj nargile" na čelu kriznog štaba: Ima samo 24 godine i kvalifikacije koje čude mnoge FOTO

Na čelo Kantonalnog štaba civilne zaštite Zeničko-dobojskog kantona postavljen je Arnel Isak, ministar za prostorno uređenje, saobraćaj i komunikacije.

Izvor: B92

Utorak, 31.03.2020.

14:19

Ilustracija: Deposit photos/pajche

Reč je o najmlađem zapovedniku štaba u BiH, jer Isak ima samo 24 godine, a pre ministarske dužnosti, kako navodi portal Oslobođenje, bio je poznat kao jutjuber.

Naime, ministar je pre fotelje snimao video-snimke na kojima je kao King Šiša promovisao pušenje nargile ali i izmislio nargile sa ukusom kupusa i nutele.

Inače, Isak je završio Tursko-bosanski koledž u Sarajevu, a nakon toga i Ekonomski fakultet u Zenici, gde je stekao zvanje diplomiranog ekonomiste, nakon čega je upisao postdiplomski master studije ekonomskih nauka.

Arnel je bio i direktor zeničke agencije za fizičku i tehničku zaštitu ljudi i imovine, a otac mu je Ramo Isak, predsednik Kantonalnog odbora A-SDA i zastupnik u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona, a ranije gradski većnik i izaslanik u federalnom Domu naroda.
View this post on Instagram

Ministar za prostorno ureðenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline Zenièko-dobojskog kantona Arnel Isak obišao je danas gradilište u zenièkoj mjesnoj zajednici Èajdraš, na regionalnoj cesti R441 Zenica – Vjetrenice, gdje su u toku radovi na sanaciji i modernizaciji ove dionice ceste. Projektom ukupne vrijednosti 419.889,57 KM sa PDV-om, na kojem je izvoðaè radova zenièka kompanija „Almy-Transport“ predviðeno je da se izvrši sanacija i modernizacija asfaltnog kolovoza na ovoj dionici regionalne ceste, zatim gradnja neophodnih cestovnih objekata, te izgradi moderno autobusko stajalište u MZ Èajdraš, u blizini tamošnje Crkve u Župi “Srca Isusova”. Sanacija ove saobraæajnice je vrlo znaèajna zbog èinjenice da su ovom putnom komunikacijom Zenica i Zenièko-dobojski kanton povezani sa susjednom opæinom Vitez i Srednjobosanskim kantonom. „Sanacija ove ceste je od izuzetnog znaèaja zbog naših graðana koji koriste ovu komunikaciju izmeðu dva susjedna grada i kantona, ali posebno zbog toga što doprinosi razvoju privrede i poboljšanju uslova za poslovanje jer je dobra putna infrastruktura preduslov za razvoj privrede”, kaže ministar Isak.

A post shared by Arnel Isak (@arnel_isak) on

View this post on Instagram

Poštovani graðani Zenièko-dobojskog kantona, Nakon naredbe FUCZ uvidjeli smo poteškoæe graðana da doðu do osnovnih namirnica i hrane. Zato je Kantonalni štab civilne zaštite ZDK odluèio izdati naredbu koja omoguæava ŠALTER PRODAJU HRANE. Federalni štab je ogranièio rad ugostiteljskih objekata naredbom od 17.03., a naš Štab CZ je veæ 19.03. donio Naredbu o šalterskoj prodaji, jer smo željeli olakšati našim graðanima koji su u potrebi, s obzirom da nisu svi u moguænosti spremiti sebi hranu. Takoðer, kao Kantonalni štab civilne zaštite izdali smo naredbu za sve opæine u ZDK da moraju hitno izdvojiti sredstva za zdravstvene ustanove u kojima su oni osnivaèi za nabavku neophodne opreme. Na to smo se odluèili jer smo uvidjeli pripreme pojedinih gradonaèelnika/naèelnika za predizbornu kampanju i preusmjeravanje sredstva u ovoj teškoj situaciji u stvari koje su manje bitne od ljudskih života i sprjeèavanja širenja pandemije koja nas je zadesila. Kao što znate da znaèajan broj naselja u ZDK nema pristup pitkoj vodi, pa smo morali izdati i naredbu kojom je opæinama/gradovima u ZDK nareðeno da tamo gdje nije obezbjeðeno redovno snadbjevanje pitkom vodom stanovništva, da poduzmu sve mjere i radnje kako bi stanovništvo bilo kontinuirano snadbjeveno pitkom vodom. Dok su drugi bježeæi od obaveza, odgovornosti i nadležnosti, treba istaæi da je Krizni štab zasjedao 20 puta, Kantonalni štab civilne zaštite je zasjedao dva puta od dana proglašenja prirodne nesreæe i donio niz važnih odluka. Kao komandant Kantonalnog štaba civilne zaštite i ministar Ministarstva za prostorno ureðenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline ZDK maksimalno sam angažovan u svim ovim aktivnostima, odnosno rukovodim istima. Veæ danima, ja nemam radnog vremena. Na raspolaganju sam svim službama zaštite i spašavanja 24/7 i stalno posveæen poslu i odgovornosti spram povjerenja koje su mi pružili graðani. S druge strane, sve graðane koji nemaju veliku potrebu za kretanjem izvan svojih kuæa i stanova pozivam da se ne izlažu opasnosti da budu izloženi zarazi ili da budu prenosioci i tako ugroze živote i zdravlje svojih bližnjih i drugih graðana.

A post shared by Arnel Isak (@arnel_isak) on

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: