MUP o napadu na novinara: Istražujemo, nađena čaura

MUP saopštio da intenzivno radi na rasvetljavanju slučaja požara i pucnjave koju je prijavio urednik portala Žig info Milan Jovanović.

Izvor: B92

Sreda, 12.12.2018.

13:18

MUP o napadu na novinara: Istražujemo, nađena čaura
EPA-EFE Sascha Steinbach

"Policijski službenici PS Grocka intenzivno rade na rasvetljavanju svih okolnosti izazivanja požara u Vrčinu u garaži M. J. (1950), bivšeg pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, koji je izjavio da sada piše tekstove za jedan lokalni portal", saopšteno je iz MUP-a.

"Policiji je rano jutros prijavljeno da je, iz za sada nepoznatih razloga, došlo do požara u garaži kuće koja je vlasništvo M. J., a koji se nakon toga proširio i na prizemlje kuće. Vatrogasci su lokalizovali požar u kome su izgoreli prizemlje kuće, garaža, kao i automobil marke 'mercedes' koji se nalazio unutra. Supruga, koja je inače vlasnik zapaljenog automobila, je izjavila da je čula i pucnje, a policija je ispred garaže pronašla jednu čauru", stoji u saopštenju MUP-a.

Podsetimo, Pokret slobodnih građana saopštio je da su nepoznate osobe u toku noći zapalile kuću urednika medijskog portala Žig infoMilana Jovanovića i pucali iz vatrenog oružja ispred vrata kako bi sprečili ukućane da pobegnu.

Kako se navodi u saopštenju PSG, prema informacijama Jovanovićevog advokata Nemanje Todorovića koji je i poverenik PSG za Grocku, Jovanoviću su nepoznati ljudi u tri časa jutros zapalili kuću, razbili prozor i kroz njega ubacili molotovljev koktel, a posle toga pucali ispred vrata kako niko ne bi mogao da pobegne.

Udruženje novinara Srbije pozvalo policiju i tužilaštvo da hitno ispitaju sve okolnosti pod kojima je izgorela kuća novinara portala Žig Info. UNS takođe poziva da se ispita i da li taj dogadjaj ima veze sa poslom kojim se on bavi i da o tome obaveste javnost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: