SAD krive Rusiju za navodni hemijski napad u Siriji

SAD su optužile Rusiju za izgubljene "živote nedužnih Sirijaca" posle izveštaja o navodnom novom napadu hemijskim oružjem u Siriji.

Izvor: B92

Utorak, 23.01.2018.

00:35

SAD krive Rusiju za navodni hemijski napad u Siriji
Foto: Thinkstock

Aktivisti i spasilački timovi su saopštili da je sirijska vlada danas izvela napad, najverovatnije otrovnim gasom, koji je zahvatio gotovo 20 civila u pobunjeničkom predgrađu Damaska. Portparolka američkog Stejt departmenta Heder Nojer rekla je da se "životi nedužnih Sirijaca gube zbog nespremnosti ili nesposobnosti" Moskve da "obuzda režim (sirijskog predsednika Bašara) Asada".

Nojer je navela da SAD nastoje da okrive one koji koriste hemijsko oružje u napadima u kojima "je ubijeno toliko mnogo Sirijaca".

Ona je Rusiju okrivila da sputava pokušaje u Ujedinjenim nacijama "da se zaštite ti životi civila". Nojer je pozvala Rusiju da privoli Asadovu vladu da pregovora o političkom rešenju u Siriji, razorenoj sedmogodišnjim građanskim ratom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: