Kina protiv SAD: Nismo mi ključ i nije jedna strana kriva

Zamenik kineskog ambasadora u UN Vu Haitao usprotivio se insistiranju SAD da Kina drži ključ rešenja krize oko severnokorejskog nuklearnog i raketnog programa.

Izvor: B92

Petak, 15.12.2017.

20:33

Kina protiv SAD: Nismo mi ključ i nije jedna strana kriva
Foto: GettyImages

Vu je na sednici Saveta bezbednosti UN rekao da "trenutnu situaciju na Korejskom poluostrvu nije izazvala samo jedna strana i da nije moguće da se jednoj strani nametne odgovornost za rešavanje problema".

"Zainteresovane strane treba da se približavaju jedna drugoj umesto da se bave retoričkim optužbama i prebacivanjem odgovornosti na druge", izjavio je Vu.

On je kritikovao unilateralne sankcije koje su Pjongjangu uvele SAD, EU, Japan i drugi, rekavši da one podrivaju jedinstvo u SB i da ih "treba odbaciti".

Vu je rekao da "nada za mir nije potpuno uništena" i pozvao sve strane da "imaju u vidu širu sliku održavanja mira i stabilnosti" i da napuste retoriku koja pojačava napetosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: