PROSLAVE POBEDE DOS-a SIROM SRBIJE

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.09.2000.

23:38

Default images
Vise hiljada Beogradjana okupilo se u ponedeljak uvece na Trgu Republike da proslavi pobede Demokratske opozicije Srbije na izborima za Skupstinu grada Beograda i skupstine opstina. Na mitingu su govorili predstavnici G 17 Plus Mladjan Dinkic, Miroljub Labus, Dusan Kovacevic, Predrag Markovic, kao i kandidat za novog gradonacelnika Beograda, cije ime nije unapred saopsteno. Od muzicara su nastupili Dragoljub Djuricic, Delca, Ortodoks Kelts, Sladjana Milosevic, Ana Stanic i glumac Branislav Lecic. Koncert je jos uvek u toku.

Nekoliko hiljada gradjana okupilo se u ponedeljak uvece u centru Nisa da proslavi pobedu Demokratske opozicije Srbije na izborima. Gradjanima su se obratili celnici niske DOS, a odrzan je i koncert lokalnih bendova.

Oko 10.000 gradjana Novog Sada okupilo se u ponedeljak uvece u centru grada gde su na poziv DOS-a proslavili izbornu pobedu uz muziku, emitovanje najnovijih rezultati izbora i obracanja lokalni politicara i javnih licnosti iz Novog Sada.

Oko 2.000 ljudi okupilo se u ponedeljak uvece u centru Sokobanje kao bi proslavili izbornu pobedu DOS-a. Prethodno je u centru grada otvoren novi deo Mermernog setalista, ciju su izgradnju finansirale lokalne vlasti. Slavlje povodom otvaranja setalista i pobede DOS organizovano je pod nazivom "Tri dana pre roka", a okupljeni gradjani su posluzeni picem i sendvicima. Gradonacelnik Sokobanje Mihailo Stojanovic rekao da je opozicija u tom gradu vlast osvojila jos pre tri godine i da se Sokobanja izjasnila za demokratiju.

Slicne proslave odrzane su jos i u Uzicu, Kragujevcu, Sapcu i Velikoj Plani.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: