Džonson u problemu zbog posete Srbiji i knjige o Čerčilu

Laburistička partija traži objašnjenje od britanskog šefa diplomatije Borisa Džonsona o njegovom ponašanju prilikom posete Srbiji.

Izvor: B92

Četvrtak, 01.12.2016.

10:24

Džonson u problemu zbog posete Srbiji i knjige o Čerčilu
Getty Images

Kako prenose svetski mediji, laburisti su pitali Džonsona zašto je deo vremena provedenog na zvančnom putovanju proveo promovišući svoju knjigu.

Navodi se da je bivši gradonačelnik Londona u Beogradu promovisao svoju knjigu “Čerčilov faktor“ u jednoj knjižari, a pritom je potpisivao primerke.

“Ministar spoljnih poslova, kome je posao dala premijerka Tereza Mej, treba da objasni zašto je pričao o svojoj knjizi tokom zvanične posete“, navode laburisti.

Dodaje se i da je Džonson fotografisan u knjižari, kao i da su bili prisutni predstavnici izdavača knjige za srpsko tržište, kao i srpski mediji.

Iz Forin ofisa je saopšteno da taj događaj nije bio u promotivne svrhe, a neimenovani izvor navodi da su on i njegovi saradnici tražili da se ne pravi spektakl, kao i da je bio osramoćen kada je video da je na taj način dočekan u knjižari.

Izvor dodaje i da je on potpisao primerke knjige maloj grupi ljudi “iz ljubaznosti“, dok je iz Džonsonovog kabineta navedeno i da je potpuno pogrešno govoriti da je šef diplomatije koristio zvanično putovanje za privatne interese.

“Šef diplomatije je pozvan da govori o medijskim slobodama u najstarijoj knjižari u Beogradu. Knjižara ga je dočekala tako što je u prvi plan postavila nekoliko primerka njegove knjige, a lokalci su ga zamolili da se potpiše“, navodi se u odgovoru iz Forin ofisa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: