Utorak, 01.11.2016.

23:27

Asad: Srbija prošla kroz sve što prolazi Sirija

Sirijski predsednik Bašar Asad rekao je u ekskluzivnom intervjuu "Politici" da u njegovoj zemlji dobro znaju da je Srbija prošla kroz sve što prolazi Sirija.

Izvor: Beta

Asad: Srbija prošla kroz sve što prolazi Sirija
Foto: Gettyimages

On je kao primere naveo medijsku satanizaciju, podsticanje verskih sukoba, ekonomske sankcije, bombe i na kraju otimanje teritorije.

"Posle kurtoaznih reči na početku razgovora, predsednik Asad me je podsetio na dugogodišnje prijateljstvo njegovog oca s maršalom Titom, na prijateljstvo naroda Sirije i Jugoslavije, a sada na prijateljstvo naroda Sirije i Srbije", naveo je specijalni izveštač "Politike" Miroslav Lazanski u izdanju tog dnevnog lista od srede.

U tekstu kojim se najavljuje intervju koji će u celosti biti objavljen u četvrtak, Lazanski je rekao da mu je predsednik Sirije lično otvorio ulazna vrata kuće i rekao mu: "Dobro došao, prijatelju".

Lazanski, koji je na raspolaganju imao 25 minuta za intervju, rekao je Asadu, na pitanje koliko se u Srbiji zna o onome što se dešava u Siriji, da narod u Srbiji pruža bezrezevnu podršku Siriji u borbi protiv terorista iz Nusra fronta i Islamske države.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Grci besni: Sprema se izdaja Srba

Grčki list Demokratija objavio tekst u kome je navedeno da se sprema nova izdaja Srba, jer je Grčka spremna da podrži "ludački" zahtev da se zločin u Srebrenici proglasi genocidom zato što to od nje traže Nemci.

11:58

23.5.2024.

1 d

Svet

Makron na kolenima: "Ne napuštajte Francusku"

Francuska podržava kompanije koje veruju u nju, rekao je njen predsednik Emanuel Makron u intervjuu objavljenom u sredu, odgovarajući na pitanje o mogućnosti da naftni gigant TotalEnergies zatraži upis na američku berzu.

9:22

23.5.2024.

1 d

Podeli: