Subota, 22.10.2016.

21:42

Plenković o "slovenačkom zidu": Ne vidim potrebu...

Premijer Hrvatske Andrej Plenković izjavio je da u ovom trenutku ne vidi potrebe za postavljanje ograda na hrvatske granicama, kao što to čini Slovenija.

Izvor: Beta

Plenković o
Tanjug

On je naglasio Hrvatska ima kvalitetan nadzor i dodao da je na svim hrvatskim granicama ranije podignut nivo pripavnosti.

Prema njegovim rečima, Hrvatska će sa svim susednim državama pokušati da nađe mehanizme zaštite nacionalnih granica, izbegavajući nekontrolisani i ilegalni talas migranata.

Ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Vlaho Orepić rekao je danas novinarima u Pločama da je Hrvatska granica "nepropusna".

"To smo uspeli da odradimo s ljudskim potencijalima i tehnikom. Posebno smo pojačali deo granice sa Srbijom", naglasio je Orepić.

On je dodao da ljudi koji bi eventualno pokušali ilegalno da uđu u Hrvatsku treba da znaju da će naći na "jaku slovenačku fizičku ogradu".

"Tako da na neki način tu slovenačku fizičku pregradu možemo da stavimo u korist Hrvatske i u kontekt naše zajedničke bezbednosti", zaključio je Orepić.

Slovenija je u četvrtak uz najveći granični prelaz s Hrvatskom kod Bregane počela da postavlja metalnu ogradu, a u petak je takve radove počela i na graničnom prelazu Macelj.

Slovenija navodi da je reč o "privremenim tehničkim prepekama".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

9 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

14 h

Podeli: