Četvrtak, 31.07.2003.

13:04

Otpor: Šećer u vlasništvu Rezervi izvožen u EU

Izvor: Beta

Default images

Regionalni koordinator Otpora za Zrenjanin Dušan Juvanin izjavio je da je šećer u vlasništvu Republičke direkcije za robne rezerve, koji je tokom vanrednog stanja dislociran iz Fabrike šećera "Zrenjanin", izvožen u zemlje Evropske unije. "Reč je o izvozu 744 tona šećera za Italiju 4. aprila 2003, odnosno 768 tona, 7. aprila 2003, preko beogradskog preduzeća 'Eurofer' i novosadskog 'MK-komerca'", izjavio je Juvanin. On je dodao "da je indikativno što je reč o poslu preko mešovitog srpsko-italijanskog preduzeća, jer se 'Eurofer' javlja i kao izvoznik i kao uvoznik". "Tražimo od ministra za trgovinu Slobodana Milosavljevića da zbog svega navedenog podnese ostavku, a da direktor Republičke direkcije za robne rezerve Radovan Ristanović bude smenjen. Od Vlade Srbije zahtevamo da objavi koliko je šećera ostalo u skladištima Rezervi", izjavio je Juvanin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: