Subota, 25.06.2016.

01:00

Veoma toplo i sparno, do 36 stepeni

U Srbiji se ujutro po kotlinama očekuje kratkotrajna magla, dok će tokom dana biti pretežno sunčano, veoma toplo i sparno, s temperaturom do 36 stepeni.

Izvor: Beta

Veoma toplo i sparno, do 36 stepeni
Foto: Thinkstock

Posle podne i uveče uz lokalni doći će do razvoja oblačnosti, kratkotrajnih pljuskova i grmljavine, uglavnom u planinskim predelima.

Duvaće slab do umeren vetar, koji će na planinama i u južnom Banatu biti povremeno jak. Jutarnja temperatura biće od 18 do 24 stepena, u južnom Banatu oko 26, a najviša dnevna od 32 do 36 stepeni.

RHMZ je upozorio da se u nedelju, 26. juna uveče i tokom noći ponegde očekuju kratkotrajne vremenske nepogode s pojačanim vetrom, obilnijim pljuskovima i gradom.

U Beogradu će sutra biti pretežno sunčano, toplo i sparno, uz slab do umeren vetar. Jutarnja temperatura biće oko 24, a najviša dnevna oko 35 stepeni.

U Srbiji će u nedelju biti pretežno sunčano i veoma toplo vreme, sa slabim i umerenim, a u južnom Banatu povremeno jakim vetrom. Uveče se očekuje naoblačenje i osveženje, mestimično s kišom, pljuskovima, grmljavinom i pojačanim vetrom, a ponegde i kratotrajnim vremenskim nepogodama s obilnijim pljuskovima i gradom.

U utorak će biti promenljivo oblačno i svežije, mestimično s kišom i lokalnim pljuskovima s grmljavinom, izraženijim na jugu i jugoistoku.

U sredu i četvrtak biće pretežno sunčano i toplije, a u petak se očekuje novo prolazno naoblačenje s kišom i pljuskovima. Očekuje se nepovolјna biometeorološka situacija za hronično obolele. Najviši stepen opreznosti se savetuje srčanim bolesnicima i astmatičarima.

U košavskom području Srbije nervno labilne osobe mogu osetiti tegobe u vidu nemira, pojačane aktivnosti i agresivnosti.

Meteoropatske reakcije moguće su i vidu glavobolјe i zamaranja. Preporučuje se primena adekvatne zaštite od UV zračenja i umerena fizička aktivnost, kao i pridržavanje saveta lekara kod hronično obolelih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

20 h

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

1 d

Podeli: