Ugljaninova partija želi u klub sa Zukorlićem

Predsednik Izvršnog odbora SDA Sandžaka Enis Imamović pozvao je poslanike BDZS da u Skupštini Srbije formiraju manjinski poslanički klub.

Izvor: B92

Petak, 06.05.2016.

15:03

Ugljaninova partija želi u klub sa Zukorlićem

On je na konferenciji za novinare rekao da će ova stranka nastaviti saradnju sa Partijom za demokratsko delovanje (PDD) Rize Halimija.

"Sa ovom listom Albanaca Preševske doline smo u prošlom sazivu uspešno sarađivali u zajedničkom poslaničkom klubu, tako da nastavljamo saradnju. Pozivamo i dva poslanika BDZS da nam se priključe u formiranju nove poslaničke grupe", rekao je Imamović.

On je ocenio da su parlamentarni i lokalni izbori u Srbiji protekli "neregularno, u atmosferi pretnji, ucena i zastrašivanja".

"Izbore je obeležila i zloupotreba državnih resursa i mehanizama u izbornoj komapanji od strane partija vladajućeg režima, koje su širile atmosferu straha i pritisaka nad Bošnjacima. Mogu slobodno da kažem da su pobednici ovih izbora Bošnjaci, jer smo u takvoj atmosferi uspeli da opstanemo u svojoj borbi i da dobijemo četiri legitimna predstavnika u Skupštini Srbije", rekao je Imamović.

On je kao primer "brutalnog rušenja SDA Sandžaka" naveo rezultate monitoringa Biroa za društvena istraživanja (BIRODI) prema kojima je Radio televizija Srbije (RTS) tokom dvonedeljnog praćenja (od 25. marta do 7. aprila) jedini učesnik izbora koji je imao više negativnih, nego pozitivnih ili neutralnih priloga.

"RTS je tokom ovog perioda objavila 382 priloga o SDA Sandžaka, od kojih se u 217 pominje u negativnom kontekstu, u 19 je predstavljena neutralno, a u preostalih 146 pozitivno. Sa druge strane, BDZS ni u jednom prilogu RTS-a nije predstavljena negativno, već je šest priloga o ovoj partiji neutralnog karaktera, a 226 pozitivnog", rekao je Imamović.

SDA Sandžaka i BDZS su osvojile po dva poslanika na parlamentarnim izborima u Srbiji, 24. aprila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: