Novi bilans pokolja kod ljuljaški - 72 mrtva

Prema poslednjem bilansu, najmanje 72 osobe su poginule, a 200 je ranjeno u napadu bombaša samoubice na parkingu ispred parka u Lahoru na istoku Pakistana.

Izvor: B92

Ponedeljak, 28.03.2016.

08:50

Novi bilans pokolja kod ljuljaški - 72 mrtva
Foto: Tanjug

U prepunom parku su hrišćani slavili Uskrs, a teroristička grupa koja je izvela napad danas je potvdila da su meta bili hrišćani.

"Hrišćani su bili meta našeg napada u Lahoru", rekao je AFP-u Ehansulah Ehsa, predstavnik frakcije pakistanskih talibana Džamat ul Ahrar sa nepoznate lokacije. On je rekao da će njegova teroristička grupa izvesti još takvih napada zapretivši da će meta, pored vladinih i vojnh ciljeva, biti i škole i i koledži.

Policijski zvaničnik Hajder Ašraf je prethodno rekao da se pretpostavlja da napadači nisu ciljali konkretno na hrišćane, jer su poginuli većinom muslimani, napomenuvši da "svi idu u taj park".

Među poginulima i ranjenima ima mnogo žena i dece.

Policijski zvaničnik Hajder Ašraf je danas izjavio da su u napadu poginula 72 čoveka, među kojima najmanje osmoro dece, dok je portparolka spasilačkog tima Deba Šahbaz rekla da je među poginulima 29 dece.

Generalni sekretar Ban Ki-mun osudio je juče napad nazvavši ga "zastrašujućim" aktom terorizma.

"Generalni sekretar snažno osuđuje samoubilački napadn u parku Gulšan I-Ikbal u Lahoru", navedeno je u saopštenju UN.

Eksplozija se dogodila ispred izlazne kapije parka nekoliko metara od dečjih ljuljaški.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: