Petak, 12.02.2016.

12:45

Zagreb: Poruka ministru - "Nein, Zlatko, nein"

Nepoznate osobe postavile su na ogradi Botanickog vrta u Zagrebu transparent s porukom hrvatskom ministru kulture Zlatku Hasanbegoviću.

Izvor: Tanjug

Zagreb: Poruka ministru -
Foto: GettyImages

"Kultura oslobađa? Ne, Zlatko, ne!" ("Kultur maćt frei? Nein Zlatko, nein!"), pisalo je na transparentu, prenosi Index.hr.

Hrvatski medij ocenjuje da među građanima vlada sve veće nezadovoljstvo zbog izbora Hasanbegovića za novog ministra kulture.

Podsećamo, nedeljnik srpske zajednice u Hrvatskoj "Novosti" objavio je fotografije hrvatskog ministra kulture Zlatka Hasanbegovića na kojima pozira sa ustaškom kapom.

Portal Index.hr. navodi da je reč o fotografijama koje su 1996. objavljene u časopisu "Nezavisna Država Hrvatska" koji se tada prodavao na kioscima.

Ministar je nakon toga rekao da je fotografija njega sa ustaškom kapom podvala, da neće podneti ostavku i da je cilj da ga diskredituju.

Fotografija koju smo upravo zaprimili. Transparent je postavljen na Botanički vrt, tik do Ministarstva kulture. SF/SN!

Posted by Antifa Zagreb on Friday, 12 February 2016

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

18 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

23 h

Podeli: