Nova godina u Moskvi:Vatromet, muzika i oprez FOTO

Nova 2016. godina stigla je i u Moskvu, uz novogodišnji koncert, vatromet i pojačani oprez.

Izvor: B92

Četvrtak, 31.12.2015.

23:44

Default images
Foto: Tanjug

U ruskoj prestonici je ove godine, kako je javio Sputnjik, iz obazrivosti i bezbednosnih razloga, prvi put bio zatvoren Crveni trg, tradicionalno mesto okupljanja stanovnika građana i turista na novogodišnjim dočecima.

Strahovi su pojačani nakon što je u današnjoj pucnjavi u turističkom mestu u ruskoj oblasti severnog Kavkaza, u pokrajini Dagestan, najmanje jedna osoba ubijena, a 11 ranjeno, dok lokalne vlasti veruju da su napade izveli "ekstremisti oružane kriminalne grupe sveteći se ljudima koji uživaju u novogodišnjim proslavama".
Foto: Tanjug
Ruski predsednik Vladimir Putin čestitao je sunarodnicima Novu godinu, posebno izdvojivši vojnike koji se bore protiv međunarodnog terorizma u udaljenim krajevima sveta.
Foto: Tanjug
On je rekao da, prema tradiciji, Rusi obeležavaju praznik u krugu porodice, sa najbližim prijateljima.
Foto: Tanjug
Novu godinu su ranije već dočekali stanovnici azijskog dela Rusije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: