Nedelja, 04.10.2015.

21:24

Netanijahu najavio rat do smrti teroristima

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu izjavio je da Izrael "vodi rat do smrti protiv palestinskog terora".

Izvor: Tanjug

Default images
Foto: Beta/AP, arhiva

Kazao je i da je dao instrukcije da se ubrza proces rušenja kuća palestinskih terorista, kao jednu od mera da se zaustavi talas terorističkih napada.

Netanijahu je to najavio nakon sastanka sa najvišim bezbednosnim zvaničnicima i rekao da je dao instrukcije da se poveća broj takozvanih administrativnih pritvorenika, bez optužbi i suđenja, razmesti više bezbednosnih snaga u Jerusalimu i na Zapadnoj obali i oteraju agitatori iz jerusalimskog starog grada i sa Brda hrama, na kome se nalazi džamija Al Aksa.

Sastanak je održan nakon što se Netanijahu vratio u Izrael iz Njujorka, gde je učestvovao na godišnjem zasedanju Generalne skupštine UN.

Četvoročasovnom sastanku prisustvovali su ministar odbrane Moše Jaalon, ministar javne bezbednosti Gilad Erdan, šef izraelske armije Gadi Ajzenkot i šef bezbednosne službe Šin bet, Jordam Koen, navode izraelski mediji.

"Vodimo opšti rat protiv palestinskog terorizma", saopštio je Netanijahu posle sastanka u video poruci koje je delio njegov kabinet, navode ći da je "dao instrukcije za daljnje mere da se spreči teror i zaplaše i kazne teroristi".

Netanijahu je dao te instrukcije nakon što su sinoć u Jerusalimu ubijena nožem dva Izraelca i još dvoje ljudi ranjeno, uključujući dvogodišnje dete, u napadu mladog Palestinca, koga su potom ubili policajci, i još jednog napada pre zoru, takođe nožem i u jerusalimskom starom gradu, u kome je ranjen jedan izraelski 15.godišnjak, a napadač likvidiran.

Prethodno je u četvrtak ubijen bračni par jevrejskih naseljenika u oružanom napadu na Zapadnoj obali pred njihovo četvoro maloletne dece.

Izraelska policija je danas preduzela drastičnu meru dvodnevne zabrane Palestincima da ulaze u jerusalimski stari grad, ako tamo ne stanuju, rade i školuju se, naveo je Asošijeted pres.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

20 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: