Ponedeljak, 28.09.2020.

12:23

Tursko tužilaštvo spremilo drugu optužnicu za smrt Kašogija

Tursko tužilaštvo pripremilo je drugu optužnicu protiv šest zvaničnika Saudijske Arabije povezanih sa ubistvom saudijskog novinara Džamala Kašogija.

Izvor: Tanjug

Tursko tužilaštvo spremilo drugu optužnicu za smrt Kašogija

Kašogi je ubijen u ambasadi Saudijske Arabije u Istanbulu u oktobru 2018.

Kako prenosi Rojters, turska NTV televizija koja je to prenela nije precizirala da li je tih šest osumnjičenih među onima koji su već osumnjičeni za ubistvo Kašogija i kojima se već sudi u odsustvu u sudu u Istanbulu.

Turski mediji prenose i da se dvojica od šestorice optuženih suočavaju sa doživotnim zatvorskim kaznama, dok četvorici preti do pet godina zatvora.

Ranije ovog meseca sud u Saudijskoj Arabiji osudio je osam osoba na kazne od sedam do 20 godina zatvora zbog ubistva novinara, četiri meseca nakon što je Kašogijeva porodiva oprostila ubicama i omogućila poništavanje ranijih smrtnih kazni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: