Sreda, 16.12.2020.

21:58

Rat na Kavkazu: "Zarobili nam desetine vojnika"

Vlasti u Nagorno-Karabahu su danas optužili Azerbejdžan da su zarobili "nekoliko desetina jermenskih vojnih lica, čime su prekršili mirovni sporazum".

Izvor: Tanjug

Rat na Kavkazu:
Foto: EPA-EFE/SIPAN GYULUMYAN / ARMENIAN DEFENSE MINISTRY PRESS OFFICE MANDATORY

To se navodi u u saopštenju.

Arajik Harutjunjan, predsednik Nagorno-Karabaha, rekao je da je uhapšen određen broj pripadnika lokalnih odbrambenih snaga jermenskog porekla.

Ombudsman Nagorno-Karabaha Artak Beglarjan je rekao da je oko 60 jermenskih bezbednjaka pritvoreno, ocenivši da je akcija Azerbejdžana "apsolutno neprihvatljiva", preneo je AP.

Nakon toga, vojska Nagorno-Karabaha je saopštila da je 73 njihovih članova nestalo, ali vlasti te regije nisu precizirale kada je došlo do incidenta.

Prošle nedelje, jermenske i azerbejdžanske vlasti su optuživale jedna drugu za kršenje sporazuma potpisanog 9. novembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: