Utorak, 30.09.2014.

19:25

Pretučen poslanik u Ukrajini

Poslanika ukrajinskog parlamenta iz stranke svrgnutog predsednika Viktora Janukoviča, Nestora Šufriča, napala je i pretukla besna gomila.

Izvor: Tanjug

Default images

Incident se dogodio danas u crnomorskoj luci Odesi, za vreme kampanje za parlamentarne izbore zakazane za 26. oktobra.

Šufrič, poslanik Janukovičeve Stranke regiona i oštar kritičar vojne akcije zvaničnog Kijeva na istoku zemlje, završio je sa okrvavljenim licem i pocepanom košuljom pre nego što su telohranitelji uspeli da ga uguraju u stranački kombi koji je stajao sa strane, preneo je Rojters.

Pristalice Šufriča navode da je on učestvovao u kampanji na strani opozicionog bloka koji se u izborima suprotstavlja ukrajinskim prozapadnim i nacionalističkim strankama.

Napad se odigrao tako što je grupa od oko 20 aktivista, od kojih su neki bili sakrivenog lica i nosili su maskirne uniforme sa obeležjima desničarske organizacije "Desni sektor", opkolili 47-godišnjeg Šufriča dok je pokušavao da uđe u zgradu Opštine Odesa kako bi dao izjavu za medije.

Kad je Šufriča okružila grupa ljudi, njegovi telohranitelji su ispalili u vazduh nekoliko metaka, ali ih je gomila ipak odgurala sa strane. Dok je gomila odvlačila Šufriča, pri čemu su ga neki udarali, čuli su se povici: "Dokrajčite ga!".

Šufrič je kasnije obećao da će se vratiti u Odesu, rekavši: "Nećemo prepustiti građane Odese bezakonju."

On je prethodno oštro kritikovao vojnu ofanzivu Kijeva u cilju gašenja pobune proruskih snaga na istoku zemlje i bio je jedan od prvih ukrajinskih zvaničnika koji su na samom početku krize susreli sa liderima proruskih snaga.

Tenzije između proruskih aktivista i pristalica jedinstva Ukrajine su u Odesi posebno visoke otkad je tokom sukoba u maju poginulo 40 ljudi, većina od njih u zapaljenoj zgradi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

13 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

18 h

Podeli: