Utorak, 23.09.2014.

14:30

MUP: Prijave zbog govora mržnje

Služba za borbu protiv visokotehnološkog kriminala MUP-a utvrdila 39 počinilaca pretnji organizatorima Parade ponosa i govora mržnje preko društvenih mreža.

Izvor: Tanjug

Default images

Protiv osam osoba podnete su krivične prijave, izjavio sekretar MUP-a Milorad Todorović.

Todorović je, na zajedničkoj sednici skupštinskih odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova i evropske integracije, rekao da za ostale tužilac definiše krivično delo koje su počinili.

Prema njegovim rečima, MUP svakodnevno kontaktira sa organizatorima Parade ponosa i preduzimaju se preventivne radnje, kako bi parada bila održana u nedelju, 28. septembra, kako je i najavljeno.

"Policija je tu da omogući bezbednost svih gradjana i ja se nadam, kao pripadnik Ministarstva unutrašnjih poslova, da ćemo imati Paradu ponosa u nedelju", rekao je Todorović.

On je primetio da su "sve oči pred Paradu ponosa uperene u MUP", ali da, prema njegovom mišljenju, to ministarstvo nije ključni akter i donosilac odluke.

Todorović je dodao i da će MUP uskoro pripremiti novi zakon o okupljanju gradjana, u čiji nacrt se trenutno ugradjuju sugestije Evropske komisije i Venecijanske komisije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

20 h

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

1 d

Podeli: