Utorak, 04.03.2014.

23:52

"Suspendujemo vojne vežbe s Rusima"

Kanadski premijer Stiven Harper danas je naložio suspenziju zajedničkih vojnih vežbi s Rusijom zbog intervencije ruskih snaga na Krimu.

Izvor: Tanjug

Default images

"Ja sam jutros naložio - i to odmah stupa na snagu, da sve planirane bilateralne aktivnosti između kanadskih oružanih snaga i armije Ruske Federacije budu suspendovane", naveo je Harper u saopštenju.

To se odnosi na godišnje vojne vežbe u kojima su prošle godine bombarderi Rusije, Kanade i SAD presretali oteti komercijalni avion.

U toj simulaciji su učestvovali ruski "tupoljev", A-50 "berijev" i "suhoj", kao i američki AVAKS i kanadski CF-18 "stršljen".

Harper je, u međuvremenu, ponovo kritikovao Rusiju zbog intervencije u Ukrajini, uporedivši je sa nacističkom Nemačkom, navodi AFP.

"Ono što se dogodilo, kao što znamo, bila je odluka velikih sila da praktično izvrše invaziju i okupiraju susednu zemlju na osnovu neke vrste ekstrateritorijalne jurisdikcije nad etničkim manjinama", rekao je Harper.

"Ovakvu vrstu ponašanja nismo videli od Drugog svetskog rata. Jasno je da je to neprihvatljivo i mi smatramo da će međunarodna zajednica izolovati Rusiju kada razmisli o ovim postupcima", dodao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

20 h

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

1 d

Podeli: