Subota, 12.03.2011.

18:23

Češka: Vojska upala u televiziju

Češki ministar odbrane smenio je šefa Vojne policije i još dvojicu visokih zvaničnika, pošto su naoružani vojnici upali u sedište državne televizije.

Izvor: Tanjug

Default images

Upad u sedište televizije izvršen je u potrazi za "osetljivim materijalom" korišćenim u izveštavanju o vojsci.

Ministar Aleksandar Vondra je smenio generala Vladimira Ložku, pošto je juče oko 10 pripadnika vojne policije upalo u češku državnu televiziju tražeći materijale koji su 2007. izazvali pometnju u vojnim obaveštajnim službama.

Češka državna televizija objavila je na svom sajtu da je protiv vojne policije podnela krivičnu prijavu zbog zloupotrebe ovlašćenja i zatražila preispitivanje uloge državnog tužioca koji je odobrio ovu operaciju, preneli su mediji.

Državna televizija, takođe, zahteva da joj se hitno vrati sva zaplenjena oprema - kompjuteri, diktafoni, laptopovi i mobilni telefoni - navodeći da racija predstavlja napad na nezavisnost medija i pravo na zaštitu novinarskih izvora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

11 h

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

7 h

Podeli: