Ponedeljak, 12.10.2009.

17:28

Bogdanović u Briselu

Ministar Goran Bogdanović razgovarao je u Briselu sa zvaničnicima EU o “pitanjima daljeg funkcionisanja legitimnog međunarodnog prisustva na Kosovu”.

Izvor: Beta

Default images

Ministarstvo za Kosovo i Metohiju saopštilo je da se Bogdanović u Briselu sastao sa generalnim direktorom Saveta EU za spoljne i vojnopolitičke poslove Robertom Kuperom, direktorom Direkcije Evropske komisije za zapadni Balkan Pjerom Mirelom i šefom Euleksa Ivom de Kermabonom.

U saopštenju se dodaje da su "uzete u obzir sve primedbe na teški položaj i svakodnevne probleme sa kojima se kosmetski Srbi suočavaju koje je ministar Bogdanović izneo svojim sagovornicima".

Bogdanović je ponovio principijelni stav da se suvernitet i teritorijalni integritet Srbije ne može dovoditi u pitanje, ali i spremnost da zajedno sa legitimnim međunarodnim predstavnicima u pokrajini radi na rešavanju aktuelnih problema sa kojima se suočavaju Srbi na Kosovu i Metohiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: