Eksplozija u rudniku Soko

Dvojica rudara rudnika Soko kod Sokobanje teže su povredjena, a jedan lakše prilikom sinoćnje eksplozije u tom rudniku.

Izvor: B92

Utorak, 22.11.2005.

10:27

Default images

Rudari su zbrinuti u niškom Kliničkom centru i nalaze se van životne opasnosti. Dvojica rudara zadobila su višestruke povrede po čitavom telu, ekstremitetima i licu. Tridesetogodišnjem Milisavu Koraću povređeni su disajni organi, zbog čega mu je ugrađena veštačka kanila kako bi mogao da diše. Nakon jos jedne operacije, lekari očekuju potpuno izlečenje.

"Povrede koje je zadobio su eksplozivne povrede. To je jedan blast koji je oštetio predeo vrata i čak je naneo delove uglja, prašine i kamenja u predelu vrata, oštetio disajnu cev ili traheju i organ za govor, ili grkljan ili laris", kaže za B92 dr Dušan Milisavljević, načelnik hirurškog odeljenja ORL klinike.

Četrdesetdevetogodišnji Stanimir Jović nalazi se na intenzivnom odeljenju Hirurške klinike i njegovo zdravstveno stanje je stabilno: "Povređeni Jović Stanimir će i dalje biti na opservaciji u Hirurškoj klinici s obzirom na to da se ne radi samo o mehaničkim povredama tipa rana po telu, nego se radi o eksplozivnom udarnom talasu koji je on doživeo", kaže dr Veroljub Pejčicć, direktor Hirurške klinike.

Treći rudar, Koja Ristić zadobio je povrede levog oka. Pošto je zbrinut na klinici, prebačen je na Očnu kliniku Kliničkog centra Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: