Nastavak suđenja za ubistvo Đinđića

Pred Specijalnim sudom nastavlja se suđenje optuženima za ubistvo republičkog premijera Zorana Đinđića.

Izvor: B92, Beta

Ponedeljak, 11.07.2005.

08:10

Default images

U nastavku suđenja optuženima za ubistvo premijera Đinđića, svedočili su veštaci balističari iz MUP-a Srbije, koji su izjavili da je premijer ubijen iz puške Hekler i Koh G3, koja je označena u optužnici. Iako je postojala mogućnost da se danas sazna da li će Dejan Milenković, jedan od optuženih da je uključen u ubistvo premijera Đinđića, dobiti status svedoka-saradnika, to se nije dogodilo.

Podsetimo, specijalni tužilac predložio je krivičnom veću Posebnog odeljenja Okružnog suda da Dejan Milenković bude svedok-saradnik.

Veštak Stojan Kostić, koji je zaposlen u kriminalističkoj tehnici SUP Beograd, pročitao je izveštaj napravljen 14. marta 2003, u kome je navedeno da je pregledom i merenjem čaura nađenih na mestu atentata utvrđeno da je atentator koristio pomenutu pušku.  
On je objasnio da je utvrđeno i da je, na osnovu opštih karakteristika koje nastaju prilikom ispaljivanja projektila, moguće odrediti kalibar oružja i da je puška Hekler i Koh kalibra 7,62 milimetara.

Kostić je kazao da je nakon što je policija našla pušku Hekler i Koh G3 na Novom Beogradu, iz te puške izvršeno probno ispaljivanje, i da je ustanovljeno da čaure nađene na mestu atentata odgovaraju tom oružju.

Suđenje se nastavlja sutra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

15 h

Podeli: