Ponedeljak, 11.02.2019.

10:05

"Sada je trenutak za parlamentarne izbore"

Predsednik SDPS i ministar Rasim Ljajić smatra da je sada trenutak za parlamentarne izbore.

Izvor: Tanjug

On je svoj stav obrazložio potrebom da nova vlada dobije pun demokratski kapacitet i legitimet za rešavanje pitanja KiM.

Kao drugi razlog zbog koga bi trebalo ići na izbore Ljajić vidi proteste na ulici gde se osporava legitimitet vlasti.

"Već imamo najavu bojkota palamenta i proteste na ulici, gde se osporava legitimitet vlade i vlasti. Ako se taj legitimitet osporava, ne postoji drugi način da se on proveri nego na izborima", rekao je Ljajić za TV Pink.

Svuda se vlast, dodaje, dobijala i gubila na izborima.

"Ljudi kažu, vi ste 5. oktobra na ulici. Ne, Milošević je srušen 24. septembra na izborima, a 5. oktobra je odbranjena izborna volja ljudi. Mislim da je ovo sada trenutak da se ide na izbore", rekao je Ljajić, koji je i potpredsednik vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija.

Kaže da će, u slučaju da izbora bude, svakako prvo razgovarati sa SNS o formiranju zajedničke liste, ali i navodi da ostaje pri tome da više ne želi državnu funkciju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

15 h

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

23 h

Podeli: