Sreda, 21.10.2020.

08:54

"Sastavljanje Vlade nije igra brojki i slova"

Potpredsednik SNS-a Miloš Vučević izjavio je danas da je na sednici Predsedništva SNS postojao konsenzus da nova Vlada Srbije dobije ograničeni mandat.

Izvor: RTS, Tanjug

Vučević, koij je i gradonacelnik Novog Sada, rekao je za RTS da je atmosfera na jučerašnjoj sednici Predsedništva SNS-a bila radna i svečana, ukazujući da je danas 12 godina stranke.

On je rekao i da je postojao konsenzus među članovima Predsedništva o sastavu nove vlade.

"Na prethodnim sednicama imali smo različita tumačenja, a juče kao i o odluci o mandataru nije bilo disonantnih tonova. U nedelju očekujem da završimo personalne stvari", podvlači Vučević i dodaje da je koalicija dobila najširu podršku na Predsedništvu SNS.

Kaže da nije bilo glasova protiv.

"Vlada je dobila ograničeni mandat i tu je postojao konsenzus, to je osetljiv period ali očekujemo pritisak na Srbiju u vezi sa Kosovom i Metohijom, u kontekstu korone i Kosova i zato će biti limitirana na 18 meseci i da 2022. možemo da izađemo pred građane i kažemo - ocenite nas", istakao je potpredsednik SNS-a.

Kaže da je ograničenje dokaz odgovrnosti jedne političke stranke prema građanima.

Govoreći o do sada poznatom kadrovskom rešenju, Ivici Dačiću kao predsedniku parlamenta, Vučević kaže da to nije igra brojki i slova, sastav vlade i formiranje izvršne vlasti je ozibljan posao i da bi se uplašio da se sve završilo za 24 casa.

Govoreći o Dačiću, kaže da ga to nije iznenadilo jer je u sebi znao da je to jedno od rešenja.

Vučević je rekao da ostaje u Novom Sadu, da je izabran za gradonačenika i da je fokusiran na taj posao.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: