Svet

Subota, 18.01.2014.

11:52

Soči: Privedena 33 srpska radnika

Ruska Federalna migraciona služba (FMS) privela je 33 radnika iz Srbije, koji su radili na gradilištu u Sočiju, a za to nisu imali neophodna dokumenta.

Izvor: B92, Beta

Default images

Radnici su privedeni juče, i dalje se nalaze u pritvoru, u FMS u Sočiju. Sa njima je u kontaktu ambasada Srbije u Moskvi.

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije i Ambasada u Moskvi preduzimaju sve mere da bi pomogli srpskim radnicima privedenim u Sočiju, rečeno je danas agenciji Beta u tom ministarstvu.

"Odmah po prijemu prvih informacija, Ministarstvo i Ambasada su se angažovali na ovom slučaju", kažu u Ministarstvu u Beogradu i dodaju da Ambasada u Moskvi "preduzima sve mere i u stalnom je kontatku sa svim nadležnim organima".

Kako je precizirano u Ministrastvu spoljnih poslova, konzul Srbije u Rusiji "angažovaće se na licu mesta", a u toku je prikupljanja informacija da bi se pomoglo državljanima Srbije u Sočiju.

Ministastvo će izveštavati javnost o svemu novom u ovom slučaju.

Diplomatski izvori su naveli da ne znaju sve okolnosti pod kojima su privedeni državljani Srbije i dodali da su na gradilištu privedeni i drugi strani radnici.

Za sada nije jasno koje će mere preduzeti ruska vlasti, ali se može očekivati da će strani radnici biti deportovani u skladu s ruskim zakonima.

Mere bezbednosti u Sočiju su poostrene pred Zimske olimpijske igre koje se održavaju februara, posebno zbog dva teroristička napada u Volgogradu uoči Nove godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

69 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

17 h

Podeli: