Mekdonalds prodaje i kafu

Lanac restorana brze hrane Mekdonalds će naredne godine početi probnu prodaju pakovane kafe pod brendom "Mek kafe" (McCafe) u supermarketima SAD.

Svet

Izvor: B92

Četvrtak, 31.10.2013.

19:17

Default images

Partner kompanije biće Kraft fuds, preneo je Rojters.

Prema rečima izvršnog direktora Kraft fudsa Tonija Vernona, kupci će moći da izaberu "Mek kafe" u zrnu ili mleveni, ali i kafu u kapsulama za jednu šolju. Cena novog proizvoda, kao ni gradovi u kojima će početi njegova prodaja, nisu saopšteni.

Kako navodi Rojters, Mek Donalds je već pokrenuo prodaju pakovane kafe u nekim svojim restoranima na teritoriji Kanade. Sopstveni brend za prodaju kafe u zrnu i mlevene kompanija je regostrovala pre godinu dana.

Lanci kafea Starbaks i Dankin donats takođe prodaju pakovanu kafu pod sopstvenim markama. Starbaks se do marta 2011. godine nalazio u strateškom partnerstvu sa Krafr fudsom, ali je zbog nesporazuma raskinuo sporazum.

Mreža kafea Mek kafe, u okviru Mekdonaldsa osnovana je 1993. godine. Poslednjih nekoliko godina aktivno razvija biznis sa kafom. Lanac Mek kafe ima više od 1.500 kafea u više od 30 zemalja.

Prvi Mek kafe u Srbiji otvoren je u Beogradu 2008. godine u Mekdonalds restoranima na Slaviji i na Terazijama. To su bili i prvi Mek kafei u regionu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: