Loukoster uvodi jubilarni avion, biće ih i 3x više

Mađarska niskotarifna avio-kompanija Viz er obeležila je jedinstven jubilej - stoti avion u svojoj floti.

Svet

Izvor: B92

Utorak, 05.06.2018.

14:30

Loukoster uvodi jubilarni avion, biće ih i 3x više
Foto: Vizer

U Budimpešti je tim povodom predstavljen novi izgled jednog superefikasnog aviona tipa erbas A321 i najavljena je Viz er fondacija koja će se usmeriti na četiri različite oblasti: zdravlje, obrazovanje, brigu o deci i pomoć u nepogodama, navodi se u saopštenju te avio-kompanije.

"Naša apsolutna usmerenost na postizanje najnižih operativnih troškova i, posledično, najniže cene na tržištu doprinela je tome da Viz er postane kompanija sa 100 aviona jedva nešto više od 14 godina nakon prvog leta", izjavio je generalni direktor kompanije Jožef Varadi.

Iz Viz era poručuju da će nastaviti da razvijaju svoju mrežu i stimulišu tržišta nižim cenama.

Razvojni planovi Viz era u budućnosti zasnovani su na porudžbini koja uključuje dodatnih 268 najmodernijih aviona koji će biti isporučeni do 2026, a zahvaljujući čemu će flota imati skoro 300 aviona i prevoziće 100 miliona putnika godišnje, navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: